Reddingsacties van Arca de Noé

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

3 mooie reddingsverhalen van onze collega's van Arca de Noé te Albacete.

Reddingsverhaal 1 : Onvoorwaardelijke moederliefde

Wat een moedertje ... eentje uit de duizend, hoe zij voor haar kleintjes zorgde !
Het is een raadsel, hoe dit moedertje met haar kleintjes kon overleven, maar dat ze niets aan het toeval overliet en haar kleintjes goed verstopt had, zoveel is duidelijk. Twee weken lang probeerden de vrijwilligers van Arca de Noé de kleintjes te lokaliseren. De mama hadden ze kunnen lokken met wat eten en ze wisten dat de kleintjes “ergens” in de buurt moesten zitten, maar waar ... Het moederke werd eens met een vangkooi gevangen en een 2 tal uurtjes wachten de vrijwilligers af, terwijl het moederke in de vangkooi zat, of de kleintjes niet zouden komen ... maar niets. Het was spannend want het moederke zwierf rond vlakbij een autostrade en de vrijwilligers vreesden het ergste.

Net toen ze dachten dat de kleintjes misschien overreden waren, hoorden ze in de verte, meters verder, gejank. Het moederke keek achterom en ja hoor, eindelijk vertrouwde ze de vrijwilligers voldoende en leidde ze hen naar haar puppies ! Ze moesten een extra gat in de grond graven om de pupjes eruit te krijgen, maar ze zagen er naar omstandigheden, onwaarschijnlijk goed uit :) Het moederke zelf was aan de magere kant en zat vol met teken, maar na de nodige verzorging in het asiel en een lekker maaltijd, was ze al snel opgekikkerd. Een welverdiende pluim aan de vrijwilligers van Arca de Noa die 2 maal per dag eten gingen brengen aan het moederke om haar vertrouwen te winnen en bleven volhouden !

 

 • 20150404_121507
 • 20150404_122618
 • 20150404_122623
 • 20150404_123017
 • 20150404_123137
 • 20150404_131703
 • IMG-20150404-WA0024

65 Gouden mandjes

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

65Mandjes

Beste Adoptanten en Sympathisanten,

2014 was een jaar dat we niet snel zullen vergeten, een jaar met de nodige uitdagingen, met een lach en een traan ! We sluiten het jaar dan ook zeer tevreden af met 65 Gouden Mandjes !

65 Gouden Mandjes, met dank aan onze adoptanten, onze partners in Spanje en onze vrijwilligers.

Bij navraag blijkt dat adoptanten in de eerste plaats bij Galgo Aid terechtkomen via mond op mond reclame, door onze goede reputatie wat betreft begeleiding bij de adoptie en vooral ook onze nazorg. Wij zijn blij en dankbaar dit te horen want het bewijst dat onze inspanningen worden beloond. Onze adoptieverantwoordelijke Fran, laat immers niets aan het toeval over en geeft adoptanten bij het eerste telefonische contact de nodige informatie. Vervolgens zijn onze opvanggezinnen aan de beurt, zij ontvangen onze adoptanten altijd met de glimlach en maken de nodige tijd vrij zodat de kennismaking aangenaam kan verlopen. En dan .. als het eindelijk zover is dat er weer eentje een Gouden GAE Mandje gevonden heeft, staat ons ervaren nazorgteam paraat ! Een nazorgteam dat gezamelijk meer dan 55 jaar ervaring heeft en mekaar bijstaat met raad en daad, dit alles ten voordele van onze GAE hondjes en hun adoptanten.

"Vlieg een hond" - verhaal van Rita

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

Hallo aan alle dierenvrienden !! 

Ik ben Rita en in woon in Menen. Wij vliegen regelmatig op Alicante Spanje

Iedere keer dat wij een ticket boeken om naar Alicante te vliegen laat ik het ook weten aan Galgo Aid want er vliegen altijd hondjes voor deze organisatie met mij mee terug naar België! Door eerst opgevangen te worden in een asiel in Spanje om van de gruwelijke dood gespaard te blijven en ze daarna met onze hulp naar ons land te laten overvliegen ter adoptie betekent voor deze hondjes een mooie toekomst tegemoet gaan ! Dat is het waar ik het zo graag voor doe .

Vliegen jullie naar Spanje en willen jullie ook een hond een beter bestaan geven neem dan contact op met Galgo Aid geef al je gegevens door zoals boeking nummer datum uur van vertrek uit Spanje en vooral je naam niet vergeten ! Alles wordt perfect voor jou en de hondjes geregeld zodat ze prima in orde zijn voor vertrek. Ze hebben een geldig paspoort en alle inentingen die nodig zijn. Je ontvangt zelfs vooraf de namen van de hondjes en je kan dan ook reeds op de site zien wie je gelukkig maakt !! De verzorgers van het asiel in Spanje waar de hondjes vandaan komen ontmoet je samen met de hondjes op de luchthaven en zij blijven bij je tot de hondjes naar het vliegtuig zijn vertrokken en daarna kan je zelf ook naar je vertrek punt gaan ZONDER zorgen.

Na 2 uurtjes vliegen kom je aan in België met de gelukkige ! De hondjes komen aan waar je bagage aankomt langer dan 5 minuutjes hoef je niet te wachten. Ze worden door een medewerker op de luchthaven tot bij je gebracht. Eens je in de aankomsthal binnen komt met de hondjes word je uitbundig onthaald door de mensen van Galgo Aid die natuurlijk super blij en super dankbaar zijn !!

Geloof mij als dierenvriend het geeft een super goed gevoel om dit te doen dat ik het iedere keer weer zal doen als ik vlieg en ik kijk dan ook altijd uit naar de dag dat ik terug kom en de hondjes persoonlijk kan zien die door mij een nieuwe thuis zullen vinden.

Vele groetjes en ik duim ervoor dat jullie mij nadoen

Rita

 

Klik hier voor meer info over "Vlieg een Hond" ?

 

Nieuwe GAE Verjaardagskalender

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

Calendar

Hij is er !!!!

Beschikbaar in zowel A3 als A4 formaat, onze nieuwe GAE Verjaardagskalender !

De kalenders zullen aanwezig zijn op onze eerstvolgende wandeling in Brasschaat, op zondag 30/11/2014.
Wilt U één van deze kalenders bemachtigen voor uzelf of om cadeau te doen met de feestdagen aan vrienden of familie ?

Des te meer een reden om aanwezig te zijn op onze wandeling !! :)

 

Reddingsacties van Arca de Noa

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

Onze collega’s van Arca de Noa te Albacete bezorgden onze deze week 3 mooie, maar tegelijkertijd ook droevige reddingsverhalen.
Droevig ... , omdat reddingsacties spijtig genoeg nodig blijven in Spanje en ook omdat de omstandigheden waarin deze lieverds gered werden, wederom erbarmelijk waren.
Mooi ... , omdat hun redding gelukkig een happy end heeft. Ze zijn in goede handen en vanaf nu kan het alleen maar beter gaan !


Reddingsverhaal 1 : Cheska, verlaten en mishandeld (7 oktober)

Cheska de sharpei, werd gevonden na de telefonische mededeling van iemand die over het industrieterrein wandelde aan de rand van de stad. Toen onze collega’s van Arca de Noa ter plaatse aankwamen vonden ze Cheska daar geheel verlaten en aan haar lot overgelaten. Ze leefde in haar eigen uitwerpselen en zag er heel onverzorgd uit. Er zat nog wat water in een pan en er stonden nog wat brokken, maar deze waren amper nog eetbaar. Het was niet gemakkelijk om haar te pakken te krijgen want ze verzette zich hevig. Wie weet wat dit lieve meisje allemaal heeft meegemaakt ?

Intussen is ze verzorgd aan haar oogjes die ontstoken waren, werd ze gesteriliseerd en krijgt ze medicatie tegen Leishmania. Ze is nog heel mager en krijgt speciale voeding, haar stoelgang is nog niet in orde, het is duidelijk dat ook haar spijsverteringsstelsel en darmen terug op gang moeten komen. Maar 1 ding is zeker, Cheska is in goede handen en ze zal al snel vooruitgang boeken.

 • Cheska-01
 • Cheska-02
 • Cheska-03
 • Cheska-04
 • Cheska-05
 • Cheska-06
 • Cheska-07
 • Cheska-08Reddingsverhaal 2 : Tito, achtergelaten om te sterven (10 oktober)

Tito is een kruising reutje van ongeveer 4 jaar oud. Hij werd gevonden na een tip aan de lokale politie die vervolgens Arca de Noa heeft opgeroepen. Ze gingen samen met de brandweer op zoek naar de put waarin Tito gegooid was. De put was ongeveer 10 meter diep dus moest de brandweerman naar beneden zakken om hem in een transportkooi naar boven te kunnen halen. Tito is waarschijnlijk een slachtoffer van de zigeuners want vlak om de hoek is een zigeunergemeenschap. Hij is er slecht aan toe. Zijn heup is aangetast en hij heeft een hoofdletsel. Als gevolg daarvan heeft hij problemen aan 1 oogje. Ook deze lieverd heeft medische zorgen nodig.

Wilt u Arca de Noa helpen deze medische kosten te dragen ? Dit kan, door een bijdrage aan ons Medisch hulpfonds.

 • Tito-01
 • Tito-02
 • Tito-03

Reddingsverhaal 3 : Mina, achtergelaten na illegale windhondenraces

Zaterdag 18 oktober, Pepi en haar vriendin besluiten om een galgo teefje dat al weken rondzwerft maar niet gepakt kan worden, te lokken met eten door een vangkooi op te stellen. Van 13.00 – 17.30 staan ze op wacht, verstopt achter de bomen, het galgo teefje twijfelt ... zou ze durven, zou ze niet durven ... tot 4 keer toe gaat ze bijna in de vangkooi. Het is spannend afwachten, en dan is het eindelijk zover, de honger wint het van haar angst en ze gaat in de vangkooi, maar ze is slim en snel, ze gaat er maar tot de helft van haar lijfje in en slaagt erin wat eten te pakken en terug te ontsnappen. De uren slepen vooruit en de wanhoop groeit bij Pepi en haar vriendin, intussen heeft ons zwervertje al wel een naam gekregen, ‘Mina’. Ze hopen echt dat Mina zal toehappen want ze zwerft hier al rond van begin september. Ze had deelgenomen aan windhondenrennen en is achteraf gewoon daar achtergelaten door haar vorige baasje ? En dan, als ze het bijna willen opgeven, horen ze de vangkooi dichtklappen. Voorzichtig benaderen ze Mina en brengen haar veilig en wel naar onze collega’s van Arca de Noa. Het gaat je goed lieve schat, je bent gered !

 

 • Mina-01
 • Mina-02
 • Mina-03

 

Wilt u Arca de Noa helpen deze medische kosten te dragen ?  Dit kan, door een bijdrage aan ons Medisch hulpfonds.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Wij danken

 • Sponsor-Galguino
 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

 • Sponsor-DCM
 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-Doggyshop