Dagboek Mina

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

FrontDe details over dit lieve fantastische dappere meisje waarvan een pootje geamputeerd werd leest u hier, in haar dagboekje. Wij danken iedereen die een bijdrage gestort heeft om Mina haar operatie mee te betalen. Tevens bedanken wij haar opvangmama, voor de fantastische zorgen, de tijd, het geduld en de liefde & het prachtige dagboek !

Dagboek Mina, geschreven door opvangmama Nancy

11 juli : Aankomst Cosmina. Het wasdruk verkeer dus we waren maar net op tijd op de airport om ons meisje te verwelkomen. Aarzelend kwam ze uit de bench, met een vergrijsd snoetje en schrikwekkend mager. Zoo mager dat we bang waren haar vast te nemen. Heel de weg naar huis heeft ze rustig op de achterbank gelegen. Thuis gekomen, heel mijn bende in de tuin bij mijn moeder gezet om haar rustig het terrein te laten verkennen en dan stilletjes aan de rest er bij gelaten. En dan verbaast het je elke keer weer hoe slim die beestjes toch zijn. Instinctief voelen ze dat dit hondje niet gezond is en dat ze haar gerust moeten laten. Vermits ze niet te fris rook heb ik toch besloten om haar een douche te geven wat ze vrij goed toeliet. Heb haar daarna voorzichtig lekker drooggewreven, voorzichtig om haar zeker geen pijn te doen. Heb haar op haar bedje gelegd en warm ondergestopt met een fleecke. In de loop van de avond nog een paar keer opgepakt en buiten gezet om een plasje te doen en als je haar dan wankelend van zwakte ziet rondlopen dan breekt je hart.... Heel de nacht is ze braaf op haar bedje blijven liggen,om een uur of zes ben ik even wezen kijken en toen sliep ze nog altijd lekker onder haar fleeceke.

Skylar in de Flair

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

FRONTJessica en Skylar stonden deze week in de Flair ! (mei 2011)

Dat Sky een gouden mandje gevonden heeft bij Jessica en Wouter, zoveel is zeker. Dat kan je ook zien aan het leuke filmpje 'Sky goes Bananas' :-) Ons Sky is op en top een Podenco meisje en gelukkig hebben Jessica en Wouter ook Podenco humor in overvloed ! Ook opvangmama's Sonja en Gwen zullen vast en zeker heel trots zijn op hun kleine schat.

Sky vertelt :

Dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen, bewijst zich nog maar eens met een vereeuwiging in ‘de boekskes’. Flair koos mij uit om te poseren voor een artikel over honden. En geposeerd dat ik heb gedaan! Misschien niet zoals ze het voor ogen hadden maar van podencohumor hadden ze dan ook nog nooit gehoord ;-)

Samuga haar debuut

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

Gwen-en-Samuga-for-webHoe het begon ? Een oproep via Facebook waar Gwen & Samuga op reageerden.

Samuga aan het woord : "Even een pootje op het toetsenbord zetten en 'send' drukken, ... voila, mijn kandidatuur is vertrokken en nu maar afwachten of ik auditie moet doen.

Het theaterstuk : Laatste liefde, toneeltekst geschreven door Johan Reyniers.

Zomer 1823. Goethe is 73, en de grootste schrijver van zijn tijd. In het kuuroord Marienbad wordt hij verliefd op de 19-jarige Ulrike von Levetzow. De oude dichter wordt verliefd en vraagt haar ten huwelijk. Maar zij ziet hem eerder als een grootvader. Goethe wordt discreet afgewezen en schrijft zijn Elegie, een van de hartverscheurendste liefdesgedichten uit de wereldliteratuur.

Na een succesvolle auditie en enkele oefensessies was Samuga klaar voor haar debuut !

Bezoek van Mateo van Arca de Noa

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

Mateo en Samuga8Naar aanleidingvan de wandeling van zondag 12 september te Stekene, hadden wij van Galgo Aid Europe Mateo van Arca de Noa uit Spanje uitgenodigd.

Mateo is een vaste medewerker van het asiel en samen met Llanos, onze contactpersoon ivm de honden. Hij is dagelijks aanwezig in het asiel en kent de honden zeer goed. Hij verzorgt hen, geeft hen eten, maakt de hokken proper en zorgt voor een groot deel van de coordinatie van de vrijwilligers ter plaatse. Omdat Mateo vaak vertelt hoe zwaar het is om het 'vol te houden' in Spanje en dat er echt zware dagen bijzitten van kommer en kwel, wilden wij hem ook de 'leuke' kant van het rescue werk eens laten zien.

Ook al weten onze collega's van Arca de Noa dat Galgo Aid goed werk verrichte en krijgen ze alle foto's van de hondjes en happy endings doorgestuurd ... toch is het altijd een beetje 'afscheid nemen' op het moment dat ze de hond op de luchthaven van vertrek inchecken.

Als een windhondje gaat lopen ... Suri

Geschreven door 3sens op . Gepost in Nieuws

chica kust SuriOnze ergste nachtmerrie begon dinsdag 14 sept ...

Maar vandaag, donderdag 16 september is het een vreugdevolle dag !

Lieve mooie fantastische Suri werd maandag geadopteerd en opgehaald. Dinsdagochtend kregen we telefoon dat ze uit de tuin ontsnapt was !

Onmiddellijk kwamen we in actie en zijn we met verschillende mensen gaan zoeken ... maar ze was gaan lopen in Budingen, een zeer landelijk heuvelachtig gebied met veel maisvelden, boomgaarden en bossen ....De moed zakte ons in de schoenen ... dat wordt zoeken naar een speld in een hooiberg dachten we.

Dinsdagavond werden er pamfletten gekleefd en in de brievenbussen gestoken bij mensen in de buurt. Er werd gezocht tot in de late uurtjes, tot iedereen doodmoe was en we wel naar huis moest gaan. Gwen, Suri haar opvangmama, die van het begin tot het einde is blijven zoeken, kreeg regelmatig telefoon van de buurtbewoners, die haar in de buurt hadden gezien. Op verschillende plaatsen werd er eten en drinken gezet en 't shirts en fleecekes van Gwen achtergelaten, zodat Suri ter plaatse zou blijven en niet zou gaan rondzwerven. De geur van haar opvangmama en ook van Buck (de roedelleider van de Gwen en Sjoerd bende) hing in de buurt overal rond, en dat was Suri niet ontgaan.De eerste nacht was ze gaan slapen op Gwen haar fleece en had ze van het eten gegeten. Een buurtbewoner had haar gezien en ons verwittigd. In een vreemde buurt die ze niet kende, stelden de geurtjes van Gwen en Buck haar gerust. Donderdagochtend stond er een nieuwe ploeg vrijwilligers klaar om te helpen en uiteraard was ook Gwen van de partij ... Zou het vandaag lukken ?

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Wij danken

  • Sponsor-Galguino
  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

  • Sponsor-DCM
  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-Doggyshop