Projecten

Onze doelstelling is niet enkel adoptiebemiddeling, maar tevens het ondersteunen van de asielen in Spanje waar we mee samenwerken om de situatie ter plaatse te verbeteren !   De dagelijkse levensomstandigheden verbeteren van de honden die in de asielen verblijven, waarvan sommigen zelfs hun hele leven omdat ze niet plaatsbaar zijn door hun zware verleden.  Ondersteuning door middel van hulpgoederen, aankoop van voeding of medicatie ter plaatse alsook financiele ondersteuning voor specifieke projecten ter verbetering van de accomodatie.

Inzamelactie plastieken manden

Geschreven door 3sens op . Gepost in Projecten

FRONTOnze hondjes zullen het warm hebben deze winter, een mand met een zacht kussen, een eigen hondenbedje of zelfs in de zetel. Niets zal het hen ontbreken maar degenen die nog in spanje verblijven zullen de winter ingaan liggend op de koude vloer !!

Tijdens ons laatste bezoek aan het asiel van Ibi zagen we heel weinig plastieken mandjes en vernamen we dat 50% van de honden, een 75 tal dus, gewoon geen mand heeft en dus op de grond moet slapen. Komt daar nog eens bij dat in het asiel van Ibi, niet alle honden een binnenhok hebben ...

Workshop Warme Hondenjasjes

Geschreven door 3sens op . Gepost in Projecten

FRONT25 Maart 2012, onze eerste WORKSHOP WARME HONDENJASJES, is een feit ! Ons Jeanine'ke die kan een stukske naaien ... dat wist we al langer, want tussendoor deed ze haar best om jasjes voor onze opvangertjes te maken en af en toe ook voor de galgo's in Spanje.

Elke winter is het echter hetzelfde ... de galgo's bibberen uit hun vel in de koude asielen ! Niet alle hokken zijn tochtvrij en de plastieken mandjes, meestal zonder dekentjes, zijn niet bepaald 'warme nestjes'. De jasjes gaan regelmatig stuk of verslijten en de voorraad jasjes slinkt snel als er een aantal jasjes vervuild zijn of aangedaan worden bij diegenen die een vliegtuigreis of reis over de weg moeten afleggen. Zodoende groeide het idee bij Jeanine om een workshop te organiseren om ook anderen aan het naaien te zetten en een constante voorraad te voorzien voor de asielen waar Galgo Aid mee samenwerkt.

Zo gezegd zo gedaan en onder leiding van Jeanine staken enkele vrijwilligers de koppen bijeen om een gezellige namiddag te organiseren. Jeanine deed een oproep voor stof en knipte alvast enkele patronen klaar.

Hulpgoederen September 2011

Geschreven door 3sens op . Gepost in Projecten

FRONTDe meest directe hulp die wij de buitenlandse asielen kunnen bieden is en blijft het bezorgen van “hulpgoederen”.Gelukkig hebben we via via een transportfirma gevonden met een hart voor dieren die af en toe voor ons hulpgoederen naar Spanje kunnen meenemen.

Zodoende vertrok er vorige week opnieuw een transportje met 3 pallets hulpgoederen, inclusief 2 ijskasten en een diepvries. De grote ijskast en diepvries werden aan het asiel van Ibi geschonken en de kleinere ijskast werd aan het asiel van Arca de Noa geschonken.Ook de lege transportkooien voor het transport van onze hondjes per vliegtuig werden terug proper en wel afgeleverd aan alle desbetreffende asielen in Noord Spanje.Alles werd netjes ingepakt in folie en op pallets gezet, zodat de hulpgoederen onbeschadigd aankwamen. De voeding, dekens en andere spulletjes werden verdeeld onder de de asielen Asoka el Grande en het asiel van Ibi.

Verlichting voor Kimba

Geschreven door 3sens op . Gepost in Projecten

FRONTHet asiel van Kimba te Cadiz, waar Galgo Aid Europe al jaren mee samenwerkt heeft eindelijk verlichting in de hokken en op de patio.

Jarenlang moesten de vrijwilligers eraan denken de spots op batterijen op te laden thuis en behielpen ze zich met pillampen. Daardoor moest men in de winter de honden vroeger terug in hun hokken plaatsen, anders werd het te donker om te kijken wie in welk hok hoorde. Zo konden de honden minder lang spelen en rennen op de patio’s, de beweging die ze zo hard nodig hebben ter afleiding werd noodgedwongen ingekort. Ook het ophalen van de honden, ’s nachts of ’s morgens zeer vroeg, om hen naar de luchthaven te brengen, was steeds een heel karwei. De honden zelf werden onrustig door het gestommel en de onbekende geluiden in het donker.

Maar dat alles in nu verleden tijd !

Hulpgoederen Maart 2011

Geschreven door 3sens op . Gepost in Projecten

FRONTBuiten financiele hulp en adoptie bemiddeling, is de meest directe hulp die wij de Spaanse asielen kunnen bieden, het schenken van hulpgoederen.
Hulpgoederen inzamelen is 1 ding ... maar deze dan ook nog in Spanje krijgen is een andere zaak ! En toch is het ons telkens weer gelukt om een oplossing te vinden, dankzij onze vrijwilligers en connecties hier en daar. Zo werd de stapel hulpgoederen in onze opslagruimte maar groter en groter ... Daar kwam dan nog eens het ingezamelde eten van Tom&Co bij en een mooie schenking van Zoomart.

Foto's : Gwen en Elke R zamelden eten in voor onze hondjes bij Tom&Co te Schoten. De actie 'eetkommen van het hart' vindt 2 keer per jaar plaats en telkens staan onze vrijwilligers paraat om voedsel in te zamelen en de klanten informatie te verstrekken over de spaanse hondenproblemathiek. Goede afspraken en een beurtrol onder de vrijwilligers, zorgden er wederom voor dat wij meer dan 1000 kg voedsel inzamelden ! Met dank aan Tom&Co Schoten en alle klanten die een bijdrage leverden.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Wij danken

  • Sponsor-Galguino
  • Sponsor-ThermoHeizung
  • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

  • Sponsor-DCM
  • Sponsor-Goormans
  • Sponsor-Doggyshop