Wie zijn wij ?

Gemotiveerde vrijwilligers met affiniteit voor de Spaanse hondenproblematiek


Galgo Aid Europe VZW, opgericht in juni 2006, is een organisatie die bestaat uit een klein hecht team van gemotiveerde vrijwilligers met affiniteit voor de Spaanse hondenproblematiek.

Hoe is onze naam ontstaan ?

 • Galgo Espagnol is de originele benaming voor een Spaanse windhond
 • Aid staat voor opvang, verzorging, adoptie en goede nazorg van de honden
 • Europe symboliseert onze intentie om te willen samenwerken, ook grensoverschrijdend, met andere hulp organisaties

U kent vast die “Specifieke Galgo Blik”: hoofdje naar beneden, oogjes angstig omhoog kijkend, proberen trouw te zijn.Bang om elke keer weer opnieuw geslagen te worden, de grote afwijzing. De timide Galgo is geboren, vervolgens wereldwijs gemaakt door zijn “fijne” baas en het vertrouwen is geschaad !

Over heel Spanje zijn er "perreras' of dodingsstations waar duizenden honden worden ingeslapen,op een niet humane manier. De Protectoras in Spanje (Refuges) zitten overvol met deze vaak mishandelde, aan hun lot overgelaten, lieve honden.

Na een moeilijk leven van opgesloten te zitten in een hok, uitgehongerd te worden om dan beter te kunnen jagen, willen wij vooral windhonden de kans geven op een hond-waardig bestaan.

Jaarlijks worden er duizenden Galgo's en Podenco's verlaten, levend of dood gedumpt in vuilniszakken of in putten gegooid, doodgeschoten, bewust aangereden en momenteel weer opgehangen, terwijl dit bij wet verboden is !

Elk dier is voor ons gelijk. Wij streven naar een goede thuis waar de hond kan leren genieten, vrij kan leven zonder angst, eten kan stelen zonder geslagen te worden, ondeugend mag zijn, kan spelen en ravotten, een eigen plekje heeft, gewaardeerd en lief gevonden wordt.

GAE staat niet alleen voor adoptie bemiddeling van 'perfecte' honden, maar ook voor de minder mooie exemplaren, de oudjes, de getraumatiseerden, de gebrekkigen. Wij vragen ook speciale aandacht voor de zwarte galgo's en de reutjes, die geheel onterecht, vaak langer moeten wachten op een eigen thuis. Dat is immers Rescue met een grote R, dat elke windhond een eerlijke kans krijgt !

 

 

Medisch Hulpfonds

Geschreven door 3sens op . Gepost in Algemene Info

Heb jij dat ook ?


Hand-HeartJe wil graag een hond helpen maar je hebt geen plaats om hem/haar een gouden mandje te geven ?
Maar je ziet het wel zitten je steentje bij te dragen om een hond in nood te helpen en deze een nieuwe start te kunnen geven? Dan kan dit via een bijdrage aan ons medisch hulpfonds.

Dagelijks worden er honden gevonden langs de weg, gered uit de dodingstations, achtergelaten aan de asielpoorten. De meeste van deze honden hebben nog nooit een dierenarts gezien en zijn medisch meestal niet in orde. Soms zijn de honden die gered worden zelfs zo zwak, dat ze enkele dagen opengenomen moeten worden bij de dierenarts of in de dierenkliniek of ze hebben en een breuk en moeten geopereerd worden.

De medische kosten voor de behandeling en medicatie kunnen soms hoog oplopen voor de asielen in Spanje. Als wij van Galgo Aid dan foto’s krijgen van hondjes die medische hulp nodig hebben is het moeilijk om een keuze te maken welke hond we kunnen helpen, welke eerst, wie wordt een ‘zorgenkindje’ ...?

Daarom dat we het concept van ‘zorgenkindjes’ hebben veranderd naar ‘medisch hulpfonds’.

Het is immers zo dat alle honden die in de asielen binnenkomen een bezoekje brengen aan de dierenarts. Ze worden standaard volledig nagekeken en gevaccineerd, ontwormd en gechipt. Ook hun bloed wordt getest en naar gelang de resultaten volgt er een behandeling, volwassen honden worden gesteriliseerd of gecastreerd. Dit zijn de basis onderzoeken en behandelingen die elke hond in de asielen waar wij mee samenwerken krijgt.

Buiten de standaard behandeling zijn er velen die nog extra zorgen nodig hebben bv verzorging van wondjes, longontsteking, diarree, breuken, ... Dit is een lopende rekening voor onze partners in Spanje en wij willen hen samen met u, helpen om deze zware medische kosten te dragen.

Het verleden van deze honden kunnen we niet veranderen, maar met uw hulp kunnen we wel hun toekomst verbeteren.

Als u ook iets wil betekenen voor een hond die medische hulp nodig heeft, dan is uw vrije bijdrage van harte welkom. Alle bedragen worden per kwartaal integraal overgemaakt aan de desbetreffende asielen. Tevens worden de totaalbedragen per kwartaal en per asiel op onze website geplaats.

 • GLADIATOR (9)
 • IMG-20140715-WA0018
 • Medisch-Hulpfonds-01
 • Medisch-Hulpfonds-02
 • Medisch-Hulpfonds-03
 • Medisch-Hulpfonds-04
 • Medisch-Hulpfonds-05
 • Medisch-Hulpfonds-06
 • P131002_04 HOMERO M2 (2)
 • P140304_01 CARBÓN M4 (6)

 

Hoe Doneren ?

Uw donatie kan u overmaken op ons rekeningnummer IBAN BE51 731-0019584-62 met vermelding ‘donatie medisch hulpfonds’.
Tevens vragen wij u het invulformulier in te vullen zodat wij uw gegevens hebben voor verdere informatie.

{uniform form=2/}

Alvast bedankt uit naam van alle honden die nog in Spanje verblijven en medische verzorging nodig hebben !

 

Donaties Medisch Hulpfonds

Periode Jaar Donatie aan Bedrag (EURO) Opmerking
4de kwartaal 2014 Arca De Noé 150  
4de kwartaal 2014 Kimba 150  
1ste kwartaal 2015 Arca De Noé 350  
1ste kwartaal 2015 Kimba 250  
2de kwartaal 2015 Arca De Noé 210  
2de kwartaal 2015 Kimba 210  
3de kwartaal 2015 Arca De Noé 300  
3de kwartaal 2015 Kimba 300  
4de kwartaal 2015 Arca De Noé 290  
4de kwartaal 2015 Kimba 290  
1e kwartaal 2016 Arca De Noé 362  
2e kwartaal 2016 Arca De Noé 379  
3e kwartaal 2016 Arca De Noé 259  
4e kwartaal 2016 Arca De Noé 1041 (incl. Kerstmarkt)  
1e kwartaal 2017 Arca De Noé 378  
2e kwartaal 2017 Arca De Noé 314  
3e kwartaal 2017 Arca De Noé 376 + 2 extra stortingen peterschap Camino en Luba voor ieder 150,00 €
4° kwartaal 2017 Arca De Noë 486 Kerstmarkt werd geschonken aan renovatieproject ARCA (eindejaarsactie 2017)
1° kwartaal 2018 Arca De Noë 486  

 

 

Kattentest

Geschreven door 3sens op . Gepost in Algemene Info

CatDe meeste honden worden op voorhand in Spanje getest in hun omgang met katten. De honden die 'geslaagd' zijn voor de kattentest, kunnen binnenshuis meestal goed samenleven met de kat des huizes, maar buitenshuis of in de eigen tuin, blijft voorzichtigheid geboden omwille van het jachtverleden en jachtinstinct.

Sommige opvanggezinnen hebben tevens katten, waardoor de reactie en het gedrag van de galgo of podenco nog eens extra ge-evalueerd kan worden.

Zeker niet alle windhonden kunnen met katten samenleven. De eerste dagen na adoptie en in geval van twijfel raden wij aan een muilkorfje te gebruiken om ongelukken te vermijden.

 

Het asiel van Arca de Noa

 • A01
 • A02
 • A03


Het asiel van Kimba

 • B01
 • B02
 • B03
 • B04Enkele Filmpjes

Katten-vid1 Katten-vid2 Katten-vid3

 

Uiteraard mogen de mooie foto's van enkele van onze adoptiehondjes en hun fluffy huisgenootjes niet ontbreken !

Zowel de galgo's Beau, Boris en Jano als de podenco's Kito, Mercy en Pauke, bewijzen dat kat en hond beste maatjes kunnen worden.

 • A-galgos en katten
 • C01
 • C02
 • C03
 • C04
 • C05
 • C06

Rasinfo

Geschreven door 3sens op . Gepost in Algemene Info

Wij willen u door middel van deze algemene raskenmerken reeds een algemeen idee geven. 
Uiteraard heeft elke hond een eigen persoonlijkheid.

 

Galgo-Image Podenco-Image

Galgo

Podenco

 

 

 

Contactgegevens

Geschreven door 3sens op . Gepost in Algemene Info

Contact-book Om u zo goed mogelijk te begeleiden, vindt u op deze pagina de contactgegevens van enkele vrijwilligers. Gelieve er rekening mee te houden dat de beschikbaarheid van onze vrijwilligers soms beperkt is.

Hebt u een vraag over een hond, wenst u meer informatie of wilt u een adoptieaanvraag indienen, dan vragen wij u het adoptieformulier in te vullen of een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Uw adoptieaanvraag is steeds vrijblijvend en verbindt u tot niets.
Om praktische redenen kunnen wij geen telefonische aanvragen accepteren.

 

  Functie   Email   Telefoon/GSM
  Algemene info   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   +32 495 708 996
  Adopties   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   +32 495 708 997
  Penningmeester   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Nazorg Antwerpen   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Nazorg Limburg, Vlaams Brabant en Nederland   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Nazorg Oost & West Vlaanderen   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Webshop   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Ledenadministratie   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Zorgenkindjes   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Wij danken

 • Sponsor-Galguino
 • Sponsor-ThermoHeizung
 • Sponsor-EuroPremium

Wij Danken

 • Sponsor-DCM
 • Sponsor-Goormans
 • Sponsor-Doggyshop